Dentalent
Mentor

Follow us

Nem szeretném az első speciális kezelést egyedül csinálni...ha lehetne, leasszisztálnék még előtte egy-kettőt...igazából érdekel a szakterület, de nem fognék ennek az elsajátításába már bele...

Mindannyiunk, akik a Parodont rendelőben nevelkedtünk, elmondhatjuk saját tapasztalatunkként, hogy bár jobbnál jobb kurzusokon és konferenciákon jártunk már akár itthon, akár külföldön, ám akkor kaptuk a legtöbb, kézzel fogható tudást, amikor rezidensként Dr. Kemper Róbert mellett állhattunk az egyes beavakozások közben, vagy első műtéteinknél, asszisztált nekünk.

Az alapelképzelés a hajdan volt Nobel Mentor programból indult ki... Tíz évvel ezelőtt rendelőnkben működött egy olyan rendszer, mely az implantológiával először ismerkedő kollégákat szolgálta. 5 implantációt mentor-orvosaink végeztek, melyen a mentorált kolléga asszisztált, a következő 5 implantáció pedig már fordított felállásban történt meg. Ugyanakkor hátránya is volt ennek a szisztémának, hogy egy implantációs rendszerhez kötődött, illetve arra nem biztosított lehetőséget, hogy valaki úgy is tanuljon, hogy éppen nem tud, vagy nem kíván beteget szervezni ezen beavatkozásokra...

Ezt az egyébként nagyszerű ötletet gondoltuk át a Dentalentnél... Egy implantátum-rendszertől, sőt beavatkozástípustól független megoldást ajánlunk.

Mert van olyan érdeklődő, aki implantálni szeretne megtanulni... Van, akinek már rutinszerűen használ implantátumokat és szeretne elkezdeni bizonyos csontpótlásokkal foglalkozni... Vannak olyan kollégák, akik a csontpótlások széles skáláját végzik, ám az implantátumok körüli lágyszövetek kezelésével most kezdenének foglalkozni.... Van, akinek az állkapocsízületi bemérésben tudunk segíteni...

Mentoráltjainkkal megegyezünk, hogy milyen beavatkozásban szeretne fejlődni, hány műtétet nézne végig, mielőtt belefogna, mennyit tartunk mi fontosnak, hogy leasszisztáljon, mielőtt ő végzi a műtétet. A program alatt a mentorált orvos pácienseit a Parodont rendelőben látjuk el ilyen módon közösen, a lehető legszemélyesebb oktatást biztosítva a hozzánk forduló orvosoknak.

Emellett nagy hagyománya volt mindig is a Parodont rendelőben, hogy sok orvoskolléga tisztelt meg bennünket a bizalmával, hogy bonyolultabb műtéti eseteit specialistáinkra bízta. Ilyenkor minden esetben ragaszkodunk hozzá, hogy csak az előre megbeszélt beavatkozást végezzük el, a protetikai munkafázisokra mindig visszairányítjuk orvosukhoz a pácienseiket.

Sokan kérdezték már kurzusainkon, hogy mi a teendő, ha valaki csak műtétre jönne be nézelődni és tanulni... Természetesen erre is van lehetőség. Az elmúlt években erre is bevált gyakorlat alakult ki. Telefonos egyeztetés alapján megbeszéljük vendégeinkkel, hogy milyen beavatkozások várhatóak a következő időszakban, mikor lenne alkalmas nekik a rendelőbe eljönni. Számos orvoskollégát láttunk már vendégül ilyen műtétes napokon.

Kapcsolat

facebook  E-mail: info@dentalent.hu
facebook  Telefon: +36 30 2239140
facebook  Cím: 1072 Budapest, Dob u. 52. Első emelet 1. (20-as kapukód)
facebook  Facebook: Dentalent

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Bővebben